Instalatii cu sprinklere in sistem apa-aer

Instalaţii cu sprinklere în sistem apă-aer

Instalaţiile cu sprinklere în sistem apă-aer sunt încărcate în mod normal cu aer sau gaz inert sub presiune în aval de supapa de control şi semnalizare şi cu apă în amonte de aceasta.

Instalaţiile cu sprinklere în sistem apă-aer trebuie să fie realizate numai în configuraţie ramificată.

Instalaţiile cu sprinklere în sistem apă-aer trebuie instalate doar acolo unde există pericol de îngheţ sau temperatura mediului ambiant depăşeşte 700C, de exemplu cuptoare de uscare.

  • Realizam instalatii de stingere c cu sprinklere in sistem APA-AER ( solicita oferta aici )

Trebuie asigurată o rezervă de aer/gaz inert pentru a menţine presiunea necesară funcţionării instalaţiei. Instalaţia trebuie presurizată la o valoare stabilită de furnizorul supapei de control şi semnalizare.

Volumul net al conductelor în aval de supapa de control şi semnalizare, nu trebuie să depăşească valorile din tabelul următor doar dacă din calcule şi încercări se demonstrează că timpul maxim între declanşarea unui sprinkler şi proiectarea apei pe suprafaţa protejată nu depăşeşte 60 s.

Instalaţia de încercare pentru determinarea timpului maxim între declanşarea unui sprinkler şi proiectarea (dispersarea) apei pe suprafaţa protejată trebuie racordată la o conductă de distribuţie, în amplasamentul hidraulic cel mai îndepărtat, această instalaţie conţine un robinet de încercare prevăzut cu racorduri şi conducte asociate pentru a furniza un debit echivalent pentru simularea declanşării unui singur sprinkler.

Se recomandă ca instalaţiile cu sprinklere în sisteme apă-aer şi mixte, să nu fie folosite pentru zone cu pericol mare de incendiu HHS, din moment ce întârzierea cu care apa ajunge la primele sprinklere declanşate, poate diminua serios performanţele sistemului.

stingator-incendiu728x90

SOLICITATI O OFERTA DE INSTALATIE de STINGERE sau de VERIFICARE OBLIGATORIE a INSTALATIEI de STINGERE

Pentru proiecte de instalatii de stingere trimiteti cererea dvs. scrisa, impreuna cu documentatia aferenta proiectului, prin e-mail la: contact[at]instalatii-stingere.ro

Relatii la Telefon: 0723337363 Pentru un calcul estimativ avem nevoie de date precum suprafetele camerelor, inaltimea de montaj, structura zidurilor si a pardoselilor, daca sunt pardoseli tehnice, orasul in care se doreste a se efectua lucrarea, samd