INSTALATII DE STINGERE INCENDII cu gaz INERGEN

Instalatiile de stingerea incendiilor cu gaz inergen fac parte din familia de instalatii de stingere cu inundare totala cu agenti gazosi ecologici.

Stingerea prin inundare totala cu gaze se foloseste in spatiile unde este necesara o reactie cat mai prompta la aparitia unui incendiu, acolo unde focul poate apare oricand atat pe timpul zilei  sau noaptea sau unde pagubele produse de agentii conventionali de stingere nu pot fi acceptate, destinatiile cele mai frecvente fiind: zonele cu tehnica de calcul si echipament de telecomunicatii, camere de comanda cu calculatoare de proces, zone cu sisteme robotice, linii automate de productie, simulatoare de zbor, centre de control ale traficului aerian, tezaure de banca / depozite de documente, muzee / biblioteci, galerii de arta / colectii / arhive, camere de comanda a ascensoarelor, ateliere de restaurare, camerele de diagnostic medical, zone cu scannere, etc, sau in zonele de depozitare si zone tehnice.

Instalatiile automate de stins incendii cu gaz INERGEN se utilizeaza in spatii in care este cerut un mediu electric neconductiv, unde curatenia este o problema obligatorie si zona protejata este in mod normal ocupata, cerandu-se un agent de stingere cu eficienta maxima, netoxic (respirabil) si perfect ecologic. Aceste instalatii sunt furnizate de firma ANSUL Inc. din S.U.A., in conformitate cu standardele NFPA 2001 pentru « agenti curati ».

INERGEN-ul este o substanta de stingere compusa din amestecul a trei gaze (ce reduc concentratia de oxigen): 52% azot, 40% argon si 8% dioxid de carbon. Deoarece INERGEN-ul este derivat din gaze ce se gasesc in mod uzual in atmosfera, nu are nici un impact asupra stratului de ozon, nu contribuie la incalzirea globala si nu produce compusi chimici remanenti in atmosfera nepunand astfel probleme de toxicitate asociate cu derivati de tip Halon.

Gazul INERGEN stinge incendiul prin reducerea concentratiei de oxigen sub nivelul de intretinere a arderii. Dupa deversarea gazului INERGEN, persoanele pot sa respire confortabil, intrucat cresterea concentratiei de dioxid de carbon mareste ritmul respirator si creste capacitatea de a asimila oxigen a organismului.

Este singurul gaz din lume testat pe subiecti umani si, in consecinta, acceptat oriunde in lume.

Instalatia contine gaz INERGEN, stocat in faza gazoasa in recipienti din otel inalt aliat, la presiunea de 150 bar sau 200 bar. Pentru descarcare exista dispozitive manuale sau automate. Substanta este distribuita si descarcata in zona protejata prin intermediul unei retele de distributie (conducte) si duze fixe care asigura o descarcare uniforma in zona protejata. Distanta intre recipientii de stocare si ultima duza poate ajunge la 120 m. Descarcarea nu produce ceata, scaderea temperaturii sau aparitia unor compusi corozivi de descompunere termica in zona protejata.

Pentru a solicita o oferta trimiteti cererea dvs. insotita de dimensiunile si modul de realizare al incaperii ce urmeaza sa fie protejata la adresa: contact[at]stingatoare-incendiu.ro sau teefonic la TEL: 0723.33.73.63

Stingatoare cu pulbere